"Eindelijk kan ik goed zwemmen"

Leren zwemmen is misschien wel één van de belangrijkste investeringen in jezelf!

+20

jaar ervaring

2500

Downloads

100K

Bezoekers per jaar

+7500

Zwemmers gecoacht

Van € 89,95 voor € 49,50

Volwassenen leren zwemmen

Hoe komt het dat jij niet kunt zwemmen?

"Opa, waarom ga je niet mee naar het zwembad?" "Waarom doe je niet mee met het kanovaren tijdens het personeelsuitje"? "En waarom blijf je altijd uit de buurt van het water"? Ben je soms bang voor het water?

Iedereen moet kunnen zwemmen, maar niet iedereen heeft hier in het leven een mogelijkheid voor gehad! Elk van hen heeft dan ook zijn of haar eigen reden om (weer) te leren zwemmen. De ene persoon is het zat om het water te vermijden, de ander wil een echte zwemkampioen worden en weer iemand anders wil gewoon met zijn of haar (klein) kinderen kunnen zwemmen.

Hoe oud je ook bent of waar je ook vandaan komt... Zwemmen is een basisvaardigheid die je eigenlijk niet kunt missen. Maar als volwassene leren zwemmen is niet altijd even gemakkelijk. Want waar en hoe moet je dat in hemelsnaam doen?

Michael van Houwelingen

Trainer, coach en eigenaar van EerlijkSportAdvies

Ervaring, focus, positiviteit en geduld... Met die eigenschappen bereik je fantastische resultaten. Welke dat ook voor jou moge zijn!

Vanuit 20 jaar kennis, ervaring en vooral veel uitproberen zijn de verschillende zwemprogramma's ontwikkeld. En daar kan jij je voordeel mee doen...

Kinderen en volwassen leren zwemmen blijft echt mijn ding! Van alle taken blijf ik dat het leukste vinden en dat kon ik dan ook volledig kwijt in deze cursus.

Dus wil jij nu eindelijk leren zwemmen? Dan kun je met dit programma uitstekend uit de voeten.

 

Leren zwemmen is een fantastische investering!

Hoeveel moeite en investeringen heb jij in je leven al gedaan? En was dat het allemaal waard?

Wij weten maar al te goed dat het leren zwemmen voor veel volwassenen van grote waarde kan zijn. Maar ook dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is! Want leren zwemmen kan wel, maar je moet alleen wel weten hoe je dat het beste kunt doen… En zomaar iets doen heeft weinig zin en is gewoon verspilde energie.

 

"Als je de juiste tools van ons krijgt, hoeveel tijd en energie wil je dan in het leren zwemmen steken?"

 

Goed leren zwemmen is geen Quick Fix en doe je niet zomaar... Je leert namelijk serieus zwemmen, stuwkracht opbouwen, verschillende zwemslagen met elk hun eigen accenten en natuurlijk jezelf in veiligheid brengen in noodsituaties.

Dus wat is goed leren zwemmen jou waard? Of misschien beter gezegd: Waarom wij jij zo graag leren zwemmen? Wat voor goeds gaat deze energie en tijd voor jou leven betekenen?

 

"Goals should never be easy"
Michael Phelps

Hoe graag wil jij kunnen zwemmen?

Ieder mens zou moeten kunnen zwemmen. Zeker in onze waterrijke landje is het gemis van niet kunnen zwemmen groot. Gelukkig kun je ook prima zelf aan de slag, mits je maar de juiste kennis ter beschikking hebt. 

Ook zij hebben leren zwemmen

“Bedankt voor dit onwijs leuke programma! Je kunt niet zomaar op zwemles gaan in het zwembad en anders zit je tussen de vrouwen. Na veel zoeken kon ik met deze cursus starten en het is het zeker waard. Gewoon oefenen waar je wilt”

Hans WiegermansRhenen

“Leuk om met mijn kleinkinderen te doen samen oefenen. Ze helpen me bij de zwemles en doen het daarna voor. Wel willen ze daarna veel spelen, maar dat maakt het alleen maar leuk "

 

Cobie PostRijnsburg (ZH)

“Ideaal voor de vakantie. In Griekenland had ik bijna een privé zwembad en heb veel kunnen oefenen! Eerst las ik de teksten en daarna ging ik de films kijken. Die oefeningen doe ik dan weer na."

Simon KuipersMeerkerk

Neem toch die duik

Een gigantisch gevoel van trotsheid en een (waterrrijke) wereld die voor je opengaat... In de afgelopen 20 jaar hebben we regelmatig gemerkt wat het behalen van een zwemdiploma met iemand kan doen.

De trotsheid die deelnemers lieten zien, was al de moeite en tijd waard. Zowel voor henzelf als voor de desbetreffende zwemcoach. Het diploma was dus het eindpunt, maar de redenen om überhaupt te starten met leren zwemmen waren totaal wisselend.

 

Degene die graag wilde leren zwemmen waren bijvoorbeeld:

  Mensen die (alsnog) willen leren zwemmen

  Mensen die het zwemmen zijn verleerd en niet meer vooruit komen in het water.

  Mensen die angstig zijn geworden voor zwemmen en water om wat voor reden dan ook

  Mensen die zich moeten voorbereiden voor een (sport) test en totaal nog geen ervaring hebben.

  Mensen die met hun (klein) kinderen willen zwemmen en dat nu niet kunnen

  Mensen die zich willen blijven ontwikkelen en nu niet kunnen zwemmen

  Mensen die niet meer bang willen zijn op en rondom water.

  Mensen die graag een andere watersport willen doen zoals roeien, surfen of zeilen en daarvoor willen/moeten kunnen zwemmen.

 

Zijn bovenstaande redenen ook van toepassing op jou? Heb jij ook zo'n redenen waarom je dolgraag wil kunnen zwemmen, maar is het er vroeger nooit van gekomen?

Wat als je van ons het geheim leert zodat je op een effectieve manier zelf kunt leren zwemmen? Dat je een toolbox krijgt die je eindeloos kunt gebruiken? Met veel variatie, zodat jezelf kunt blijven ontwikkelen?

 

Tip: zeker wanneer het zwemmen is verleerd en je water het liefst vermijdt, is zelf gaan oefenen van groot belang. Met dit online cursusprogramma leer je hoe je dat het beste kunt doen.

Leer Zelf Zwemmen

Cursus leer zelf zwemmen

Dit is het Enige Programma Waarbij je Zelf kunt leren zwemmen! In je eigen tijd en op je eigen manier.

 

En het mooie is.... Met ons programma  Leer Zelf Zwemmen kun je direct beginnen.

Met het cursusprogramma Leer Zelf Zwemmen krijg je:

De belangrijkste zwemslagen zoals schoolslag, borst- en rugcrawl uitgebreid behandeld

Tips, trucjes, foto's en video's zodat je nog effectiever leert zwemmen.

Handige tips over het beter leren zwemmen, je motivatie en zwemangst

De BONUS module 'Sportdoelen bereiken'

Een handig 50-weken zwemlesschema

Maak kennis met extra (onbekende) zwemslagen als de Vlinderslag en Samengestelde rugslag

Vele oefeningen met of zonder drijfmiddelen

Analyse om fouten te ontdekken en corrigeren

En mooi meegenomen: een betere conditie, meer energie, een sterker lichaam en vele andere voordelen...

Zwemschema bekijken

Wat krijg je bij deze cursus

Leren zwemmen kan best snel gaan, mits je maar op de juiste manier oefent en steeds verder gaat opbouwen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe begin je en hoe voer je op een goede manier alle oefeningen uit?

Bij het zelf oefenen doen de meeste mensen doen maar wat! En vanuit de praktijk weten we dat je het daarmee niet gaat redden! Om volwassenen toch te helpen bij het zwemmen, hebben we dit speciale online programma ontwikkeld!

Met dit speciale cursusprogramma leren we je de fijne kneepjes van het zwemmen en alles wat daarbij hoort! Met duidelijk omschreven oefeningen, heldere afbeeldingen, handige adviezen en natuurlijk veel informatie, zul je steeds zwemveiliger en zwemvaardiger worden.

Dit programma is dan ook een must voor volwassenen die (weer) willen leren zwemmen en hiervoor tijd en energie willen investeren. Het gaat het zeker waard zijn!

 

Niet goed? Geld terug!

Het programma 'Leer zelf zwemmen' is uniek in Nederland en is ideaal als je wél wilt leren zwemmen, maar geen zwemlessen kunt volgen.

En mocht je toch niet met dit programma uit de voeten kunnen, dan krijg je binnen 14 dagen je investering terug. Hiervoor hoef je alleen een mailtje te sturen.

Bij het programma 'Leer zelf zwemmen' ga je met de volgende modules aan de slag

Module 1

Handig om te weten

Als je weet hoe iets werkt, kun je veel gerichter en efficiënter leren zwemmen. Tijdens deze module leer je alles over weerstand en stroming gebruiken, de tijdsduur, eindnormen van de diploma's, lesmethodes en veilig leren zwemmen. 

Module 2

Sportdoelen

BONUS

Zonder doelen bereik je niets... Maar hoe hoog die doelen zijn, bepaal je zelf. In deze module ga je aan de slag met je zwemlesdoelen en krijg je de tools om deze ook daadwerkelijk te halen!

Module 3

Zwemslagen uitgelegd

Leren zwemmen is  het doel van dit cursusprogramma en uiteindelijk wil je toch de zwemslagen onder de knie krijgen. In deze module behandelen we de schoolslag, rugslag, borstcrawl, rugcrawl en de overige onderdelen van leren zwemmen.

Module 4

Leren zwemmen

In deze uitgebreide module ga je echt aan de slag met leren zwemmen. Aan de hand van informatie, afbeeldingen, video's en onze tips leer je de vele oefeningen en kunt deze gelijk in de praktijk uitvoeren. Deze module is dan ook onmisbaar als je wilt leren zwemmen.

Module 5

Foutenanalyse

Als je inmiddels al wat verder in het zwemtraject bent en al redelijke de zwemslagen kunt zwemmen, is het tijd om hier kritisch naar te kijken. Aan de hand van een groot aantal punten, kun je checken of je met je geleerde zwemslagen op de juiste weg bent.

Module 6

Zwemproblemen

Leren zwemmen gaat niet zonder problemen, dan kunnen we je nu al vertellen. Maar waarom niet leren van de fouten van je voorgangers? Lees in deze module meer over de veelvoorkomende zwemproblemen als motivatie, sociale omgeving, zwemangst, moeite met leren zwemmen etc.

Module 7

Als je kan zwemmen

Een zwemdiploma halen is natuurlijk het gewenste einddoel, alleen is dit niet altijd mogelijk. Maar als je inmiddels kunt zwemmen, gaat er een wereld voor je open! In de module leer je wat je allemaal na het leren zwemmen kunt doen. En al die dingen is de investering van het leren zwemmen waard! 

Module 8

50 weken lesschema

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je hebt de vele oefeningen inmiddels geleerd, maar hoe breng je dit makkelijk in de praktijk? Om leren zwemmen makkelijker voor je te maken, vind je in deze module een handig lesschema voor 50 weken. Zo hoef je hier verder niet meer over na te denken en kun jij gaan focussen op het oefenen.

Module 9

Introductie andere zwemslagen

Wil je leren zwemmen, dan sta je pas aan het begin van een levenlang zwemmen. Want naast de 4 basis zwemslagen uit module 3, geven je hier een introductie op de Vlinderslag en Samengestelde rugslag. Daarnaast leer je ook over de Polocrawl en het wrikken. Met deze module wordt jij ook een veelzijdige zwemmer.

Veel gestelde vragen

Ga jij ook zelf leren zwemmen? Een dappere, slimme en waardevolle keuze!

Mocht je nog vragen hebben, dan beantwoorden we deze graag voor je! Kijk hiervoor bij de veel gestelde vragen.

Op de volgende pagina kun je het bestelproces afronden. Na enkele minuten ontvang je de inlogcode op je email en kunt dan direct met het cursusprogramma "Zelf leren zwemmen' beginnen. Heel gemakkelijk dus.

Het cursusprogramma is zo ingedeeld dat je elke module op elk gewenst moment kunt raadplegen. Er is dus geen vaste volgorde, al is het wel verstandig om de modules achter elkaar te behandelen, want dit is de opbouw van het leren zwemmen.

Afrekenen gaat heel gemakkelijk. Op de volgende pagina vul je enkele gegevens, waarna je kunt afrekenen. Dit kan met bekende betaalmethode IDEAL, PayPal, Bancontact, Sofort Banking en nog veel meer. Snel & veilig betalen dus.

In de cursus Zelf leren zwemmen ga je veel oefenen met materialen. Deze kun je meestal kosteloos bij het zwembad lenen. En wil je liever zelf deze aanschaffen, dan  kun je tijdens het volgen van de cursus ook bij onze partners zwem- & aquamaterialen bestellen.

Een groot deel van leren zwemmen  is zelfs mogelijk in een kleiner zwembad als je de beschikking hebt over een weerstandsband of zwemparachute.

Goed leren zwemmen kost nu eenmaal tijd, daar moet je wel rekening mee houden. En deze nieuwe bewegingen leren vraagt heel veel van je lichaam. Je bent dus ook op een zeer goede manier met je gezondheid bezig. Een mooie combinatie dus!

Maar we willen natuurlijk dat je echt met dit cursusprogramma uit de voeten kunt. Blijft het te zwaar, stuur ons dan een mailtje en we zetten je aanmelding om of retourneren je het bestelbedrag*.

 

*Retourneren kan binnen 14 dagen, maar dit is te kort om aan te voelen of het te zwaar is. Stuur ons binnen 2 maanden een email en dan retourneren we de kosten.

Iedereen die zwemmen heeft geleerd, kan dit ook weer verleren. Als je een tijd niet hebt gezwommen, kom je niet meer vooruit in het water. Gelukkig kun je jouw zwemvaardigheid snel weer opbouwen en zeker met dit programma leer je hoe je dat doet. Misschien moet je de schema’s iets meer naar jou niveau aanpassen, maar in dit programma leer je alles op je eigen niveau.

Dit programma is ontwikkeld vanuit meer dan 20 jaar ervaring in verschillende zwembaden. Hierdoor hebben we onze methode gericht op het zwemmen in verschillende situaties, zoals in het zwembad, in het buitenwater of op vakantie.

In welk zwembad je dus ook zwemt, je kunt met dit programma gewoon je zwemslagen gaan aanleren en verbeteren. Maar belangrijk is wel dat je de eerste maanden in water oefent, waar je wel kan staan.

 

Let op: Ga nooit alleen leren zwemmen! Neem altijd een buddy mee of doe dit onder gezag van een toezichthouder.

Ja, dat kan. We besteden veel aandacht aan onze website en hebben deze Responsive gemaakt. Dit betekent dat dit speciale programma te bekijken is op je computer, laptop, tablet en telefoon. Ongeacht welk merk apparaat je hebt 

Dit programma is voor de Nederlandse en Belgische markt ontwikkeld. Maar we kunnen ons voorstellen dat ook anderstaligen goed willen leren zwemmen.

Op dit moment hebben we niet de mogelijkheid om het programma te vertellen. Maar wil je ons hierbij helpen, dam horen we dit graag via ons contactformulier. Wellicht kunnen we elkaar verder helpen. 

Jazeker, daar is dit cursusprogramma ideaal voor! Elke dag even oefenen is ideaal om sneller het zwemmen onder de knie te krijgen. En daarna weer vakantie houden natuurlijk!

Let er wel op dat je nooit alleen aan de slag gaat. Neem een buddy mee of zorg dat er toezicht aanwezig is. 

Coaching zit niet bij dit programma inbegrepen. Maar we willen natuurlijk wel dat je steeds weer een stapje verder komt. Dus kom je ergens niet uit, stuur dan even een mailtje. 

Doodsbang was ik voor water, maar wilde wel de stap maken om te leren zwemmen. Via Google vond ik deze cursus en leek me ideaal om zelf te gaan oefenen. Samen met mijn vriend ga ik nu elke week naar het zwembad om een uurtje te oefenen. Met de informatie uit deze cursus kon ik stap voor stap hier mee bezig zijn. Ik durf nu onder water en zelfs te gaan liggen.  Voor mij een gigantische stap!

Jolanda-Tetteroo
Gestart in januari 2022

Training Inhoud

Uitklappen